lenjerii-hoteluri.ro

Cum poti avea o camera de oaspeti perfecta

Este inevitabil, indiferent daca locuiesti la apartament sau la casa – la un moment dat vei avea parte de oaspeti pe care va trebui sa ii gazduiesti peste noapte. Fie ca iti place asta sau nu, va trebui sa le asiguri toate conditiile si un grad de confort care sa ii satisfaca – asta pentru ca si tie iti place sa fii primit cum se cuvine oriunde ai merge.

Trebuie astfel sa faci cateva pregatiri si adaptari in camera sau camerele pe care le pastrezi pentru eventualii musafiri ce vor ramane peste noapte. Pentru a putea creea o camera de oaspeti care sa multumeasca pe deplin nou-venitii, pune-te in primul rand tu in situatia lor. Asa vei reusi sa vezi tot ceea ce lipseste, tot ce poate fi imbunatatit. Chiar daca ai un buget limitat si nu iti permiti sa creezi o oaza mirifica de relaxare, poti sa aranjezi totul in asa fel incat sederea musafirilor sa fie una cat mai placuta.

In primul rand trebuie sa te asiguri ca patul este unul foarte confortabil. Pentru camera de oaspeti va trebui sa ai tot timpul un pat bun, cel mai bun pe care ti-l poti permite. Nu lasa pentru musafiri cel mai vechi pat pe care il ai in casa si cea mai uzata saltea, pentru ca nu iti vor mai trece pragul a doua oara. Indiferent ca sunt rude, prieteni sau cunostinte indepartate, camera de oaspeti trebuie sa le ofere spatiul necesar pentru relaxare.

Asigura-te ca ai tot timpul asternuturi si lenjerii proaspete si rezerve la acestea. Se intampla uneori si accidente, si trebuie sa ai rezerve atat pentru dormitor cat si pentru baia pe care o vor folosi oaspetii. Astfel aprovizioneaza camera de primire cu suficiente asternuturi, prosoape si halate baie pe care musafirii sa le poata folosi ori de cate ori au nevoie.

Tot pentru confortul musafirilor trebuie sa oferi si spatiu suficient de depozitare. Poate ca sederea lor va fi una prelungita, si vor avea nevoie de spatiu in care sa isi lase gentile, bagajele si hainele. Trebuie sa ai dulapuri suficient de incapatoare, noptiere si locuri in care toate bagajele musafirilor sa incapa perfect.

Pe langa paturi confortabile, lenjerii suficiente si spatiu de depozitare, musafirii trebuie sa mai aiba si un alt loc in care sa se relaxeze, in afara de pat. Fotolii confortabile si o masuta pe care sa isi puna lucrurile in timp ce se uita la televizor sau isi verifica e-mail-urile reprezinta o optiune ideala.

De asemenea in camera de oaspeti trebuie sa existe lumina naturala suficienta – poate ca uneori oaspetii vor dori sa citeasca pe timpul zilei sau chiar seara si astfel trebuie sa ai ambele optiuni existente: lumina naturala suficienta cat si spoturi, lampi si surse de iluminat pentru cei ce petrec momente relaxante seara.

O atentie deosebita trebuie sa acorzi si lucrurilor primare: este nevoie de un suport pentru lucruri de imediata necesitate chiar langa pat. Aici vor fi lasate telefoanele, laptopurile, ceasurile sau alte obiecte personale care trebuie sa fie tott timpul la indemana.

Urmand toate aceste recomandari vei reusi sa amenajezi o camera de oaspeti perfecta. Iata si un ultim sfat: ofera oaspetilor intimitate – pe langa posibilitatea de a incuia usa, accesorizeaza camera si cu perdele de noapte pentru a nu se simti deranjati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.