dormitor mic

Cum optimizezi spatiul intr-un dormitor mic

Suprafata este uneori pur si simplu insuficienta pentru camera in care revii zilnic pentru relaxare. Un dormitor mic iti vine in minte automat, de fiecare data cand te gandesti de cate lucruri ai nevoie sa depozitezi in aceasta camera. Este nevoie insa de atentie la proportii si de mobilier potrivit, alaturi de alte cateva idei ce pot optimiza spatiul intr-un dormitor de mici dimensiuni.

Achizitia pieselor de mobilier potrivite este mai mult decat importanta pentru un dormitor mic. Mobilierul poate congestiona sau elibera realmente camera. Sunt necesare astfel piese mai mici de mobilier, care sa nu acopere in intregime peretii – exemplul dulapurilor inalte – pentru ca astfel se va creea o senzatie de claustrofobie nedorita. Proportiile trebuie cu siguranta pastrate: daca spatiul este restrans, numarul pieselor de mobilier si dimensiunile acestora trebuie de asemenea redus.

Patul si dulapul sunt accesorii nelipsite din orice dormitor. Cu toate acestea nu trebuie nici aici sa exagerezi. Nu poti plasa un pat matrimonial urias sau un dulap ce acopera un intreg perete intr-un dormitor de mici dimensiuni. Va ramane mult prea putin spatiu si camera de odihna va parea mult mai mica. Opteaza pentru un pat de dimensiuni reduse, chiar de o singura persoana, iar pentru depozitare foloseste-te de un dulap cat mai mic.

Pentru a crea o impresie de spatiu mai mare, pe usile dulapului sau pe pereti poti plasa oglinzi mari. Acestea confera un aspect mult mai spatios, creeaza o veritabila iluzie optica si dau acea impresie de aerisit.

Pe langa recomandarile anterioare, pentru optimizarea spatiului in dormitor poti de asemenea sa optezi pentru corpuri si rafturi suspendate. Vei avea astfel suficient spatiu pentru deplasare dar si pentru depozitare. Daca ai in dormitor si un televizor, instaleaza-l de asemenea pe unul din pereti. Daca ii vei alege ca suport o comoda sau un alt dulapior, va ocupa si mai mult spatiu in camera deja aglomerata.

Nu uita de lumini si vopsea. Un ton de culoare deschis si spoturi instalate eficient vor da si iluzia de spatiu mai amplu, iar alaturi de recomandarile anterioare vor oferi dormitorului tau aspectul de spatiu de relaxare dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.