brand

Identitatea brandului este ca si personalitatea pentru o companie. Descrie idealurile si targeturile pe care compania le are de indeplinit in doar cateva cuvinte.

Identitatea brandului este de obicei o combinatie unica si atractiva a unui nume de brand, a unui slogan, a unui simbol sau logo cu un design anume. Iata cum poate fi consolidat un brand.

Odata inceput procesul de creare a companiei, promoterii trebuie sa raspunda catorva intrebari. Printre acestea se numara: Care sunt obiectivele companiei?, Care sunt strategiile pentru indeplinirea obiectivelor?, Care este segmentul de piata care ar putea ajuta compania cel mai bine sa isi indeplineasca aceste obiective? Odata gasit raspunsul la aceste intrebari, pasii pentru crearea identitatii brandului sunt urmatorii:

1. Selectarea numelui de brand – este esential ca pentru alegerea acestuia sa fie avute in vedere toate produsele si serviciile pe care compania le ofera. Ideal ar fi ca un client sa identifice cat mai rapid produsul dupa numele brandului.

2. Crearea unui logo – un design realizat ca emblema, ce va fi folosit ca simbol asociat cu numele de brand. De multe ori logo-ul este asociat mult mai repede cu brandul de catre consumatori, de aceea este important sa fie cat mai atractiv si usor de tinut minte.

3. Sloganul – foarte important pentru a arata clientilor care sunt obiectivele, perceptia pe care o are brandul despre utilizarea produsului sau serviciului pe care il ofera.

4. Crearea identitatii de brand si pentru produsele asociate este de asemenea foarte importanta. Daca o companie are produse multiple si variate, este foarte important sa se aleaga o identitate de brand care sa le cuprinda pe toate.

Identitatea unui brand face ca un consumator sa perceapa din start ceea ce compania incearca sa ii vanda, de asemenea creaza si acea imagine de produse de cea mai buna calitate, prin urmare nu poate fi contestata importanta crearii si consolidarii brandului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *