smartphone

Indiferent ca ne place sau nu, smartphone-urile au ajuns sa ne guverneze vietile. Efectiv au schimbati in totalitate modalitatile prin care comunicarea are loc. Desi exista unele parti ale lumii in care oamenii pot sa isi traiasca viata fara un smartphone, pentru majoritatea dintre noi este foarte dificil sa ne imaginam cum ar fi viata fara un astfel de dispozitiv.

Poate ca unii isi amintesc cum aratau primele modele de telefoane lansate pe piata. Dispozitive mici, care erau considerate miracole in domeniul tehnologiei. Oamenii erau foarte fericiti pentru ca nu mai trebuiau sa se incurce tot timpul in cabluri, se puteau plimba si puteau vorbi liber fara sa depinda de lungimea cablului. Initial telefoanele mobile erau folosite doar pentru apeluri si pentru mesaje text, insa tehnologia a evoluat rapid si treptat s-au adaugat la ele elemente precum durata de viata a bateriei mai indelungata, aspect mai placut, specificatii tehnice performante si multe altele. Odata cu aparitia ecranului touchscreen si a smartphone-urilor, am devenit de-a dreptul dependeti de ele, intr-o asa masura incat nu ne mai putem imagina viata fara ele. Smartphone-ul a devenit ca un fel de mini laptop pe care il folosim pentru Facebook, Instagram, e-mail, mesaje text, trimitere de fotografii si date, apeluri video, orientare in spatiu si asa mai departe.

Smartphone-urile au schimbat intr-adevar modul in care comunicam. Tehnologia ne limita inainte la apeluri nationale si internationale, acum insa totul este la un singur click distanta. Fara un smartphone te poti simti deconectat de intreaga lume si poate aparea un sentiment de singuratate.

Au trecut de mult timp vremurile in care oamenii purtau harti ale locurilor prin care calatoreau. Toate smartphone-urile contin acum si tehnologia GPS alaturi de harti care ne ajuta sa ajungem la destinatie fara sa ne ratacim. Viata a devenit intr-adevar mai usoara cu tehnologia GPS.

Poate ca nu am reusi sa ne organizam atat de bine sau sa netinem la curent cu toate fara un smartphone. Acest dispozitiv este o necesitate in momentul de fata, insa trebuie folosit moderat, fara a se ajunge la dependenta. Cu siguranta va lipsi comoditatea unui smartphone, insa mai trebuie din cand in cand lasat deoparte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *