arta-mobilei.ro

Cum alegi o mobila dormitor copii

Mobilarea locuintei este o misiune deosebit de importanta. Este necesara atentie pentru fiecare detaliu, fiecare coltisor si spatiu trebuie eficientizat. In cele din urma mobilarea reprezinta detaliul care completeaza intreaga atmosfera a locuintei si ofera acea nota de personalitate specifica, acea senzatie de „acasa”.

In functie de camera ce se doreste a fi mobilata, exista solutii potrivite in asa fel incat totul sa arate in cele din urma asa cum isi doreste proprietarul. Daca holul si livingul pastreaza in momentul de fata un trend catre minimalist si stil practic, la fel se pot inscrie aici si sufrageria, dormitorul sau chiar bucataria. Vine insa vorba de mobilarea camerei copilului, si aici trebuie avute in vedere cateva aspecte.

Mobila dormitor copii – cum o alegi

Exista o serie de considerente ce trebuie avute in vedere pentru alegerea mobilierului potrivit pentru camera copilului. Aceasta camera va deservi o perioada destul de indelungata micutul familiei, astfel trebuie sa fie pentru inceput sigura si placuta ca aspect.

In primul rand se impun masuratorile. Pentru a alege cea mai potrivita mobila dormitor copii se are in vedere faptul ca aceasta nu trebuie sa ocupe intreaga camera, respectiv toti peretii acesteia. Chiar daca este vorba de o camera de dimensiuni reduse, trebuie alese piese de mobilier care sa nu restranga si mai mult spatiul.

Se va avea in vedere apoi lista de nevoi ale copilului. Spre exemplu, un loc in care sa fie depozitate jucariile, un spatiu pentru garderoba celui mic sau un loc de joaca amenajat intr-un colt.

In al treilea rand, mobilierul ce va decora camera copilului va trebui sa fie durabil. Din acest motiv tot mai multi cauta solutii pentru mobilarea camerei copilului apeland la firme si companii care realizeaza piese de mobilier la comanda. Se poate alege in acest fel materialul, culorile dorite, piesele pot fi adaptate in functie de restrictiile impuse de spatiu si totul ajunge in cele din urma sa se incadreze perfect.

Un alt aspect ce trebuie avut in vedere este siguranta. Inclusiv la partea de ferestre trebuie sa existe mecanisme sigure, in special in cazul in care camera este situata la un etaj superior. Tot in ceea ce priveste siguranta trebuie ca mobilierul din camera copilului sa nu aiba colturi ascutite sau margini foarte dure – cei mici circula peste tot si exista riscul sa se accidenteze. Prizele trebuie de asemenea acoperite, la fel cum este absolut necesara si o fixare buna a tuturor pieselor de mobilier, deoarece copiii sunt energici si le pot desprinde sau muta chiar involuntar.

Mobila dormitor copii se completeaza, pe langa dulapurile pentru hainute si alte piese, cu un pat care trebuie sa indeplineasca si el cateva cerinte. Trebuie sa fie un pat confortabil, nu foarte inalt, cu o saltea care sa asigure celui mic odihna de care are nevoie.

Calitatea pieselor de mobilier este aspectul principal ce trebuie vizat. Cei mici vor alerga, vor sari, vor solicita tot mobilierul, astfel va trebui ca mobila de dormitor pentru copii sa fie una rezistenta, durabila si de calitate, pentru ca va fi folosita pentru o perioada destul de indelungata, nu doar pentru primii ani de viata ai micutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.