Vorbele celebre din copilarie despre culoarea ochilor se pare ca au si ele un substrat adevarat. Asa se face ca studiile confirma teoriile conform carora in functie de culoarea ochilor se poate caracteriza o persoana in diverse aspecte. In urma unor astfel de studii s-a ajuns la concluzia ca se poate stabili ce nivel de durere suporta o persoana sau cu ce mana tine un pahar de alcool in mana.

In prima faza se pare ca acele persoane care au ochii albastri sau verzi sunt persoane care suporta cel mai bine durerea fizica insa si socurile din punct de vedere psihic. La polul opus se afla desigur cei care au ochii de o culoare inchisa la culoare, caprui sau chiar negri, cei care sunt mai sensibili si au mai multe sanse sa dezvolte o depresie spre exemplu.

De asemenea in aceeasi nota comparativa se pare ca persoanele care au ochii deschisi la culoare au mai multe sanse sa dezvolte stari de anxietate spre exemplu la femei dupa nastere. Cu mai putine ganduri negri si sanse de a suferi de un dezechilibru psihic. Dar sa nu ne grabim in a spune ca cei cu ochii deschisi la culoare sunt si cei mai favorabili din aceste puncte de vedere. Cand vine vorba de consumlul de alcool cei cu ochii verzi sau albastri consuma mai mult alcool. Se pare ca asa cum spun cercetatorii cred ca tine de nivelul de melanina, cea care da si pigmentul inchis, responsabil de predispozitia scazuta de a consuma alcool.

In egala masura se crede ca cei cu ochi albastri sau verzi au o capacitate mai scazuta de a vedea vine in conditii de proasta sau slaba luminozitate. Asta pentru ca absorb mai putina lumina. Asociati de asemenea cu predispozitia de a avea probleme auditive fiecare categorie in parte are plusurile sale si minusurile sale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *