Munca de zi cu zi la birou te provoaca sa iti modifici pozitia corpului de nenumarata ori pe zi. Asa ajungi fara sa iti dai seama la posturi care te afecteaza si mai tare. Durerile de spate sunt un prim semn insa duc si la mai multe complicatii. Asa ca ar trebui sa tii cont de fiecare data de modalitati care sa te ajute sa iti pastrezi postura corecta:

  1. Fa sport. In general vorbind cei care au o conditie fizica buna vor resimti mai greu si mai putin ce inseamna sa ai ai dureri de spate. De fapt poate ca acestia nici nu vor avea nevoie de alte exercitii la locul de munca pentru a preveni durerile de spate caci firea lor sportiva ii ajuta.
  2. Compenseaza cu statul pe scaun. Daca stai pe scaun in jur de 8 ore pe zi incearca sa compensezi cu numarul de ore petrecute in sala de forte. Sau si mai bine ar fi sa te bazezi pe cateva ore petrecute in picioare. Exista deja numeroase cazuri ale celor care permit angajatilor sa petreaca jumatate din program in picioare. Insa se necesita si un mobilier pe masura pentru astfel de cazuri.
  3. Asculta-ti corpul. Cand incepi sa amortesti ar trebui deja sa te fi ridicat si sa te misti putin. Insa nu ar trebui sa ajungi la astfel de cazuri ci sa iti permiti pauze cat mai dese pentru a evita durerile de orice fel.
  4. Fara miscari bruste. De vreme ce stai atat de mult timp cand te ridici brusc este clar ca vei simti dureri si poate si chiar ameteli. Cand incepi un exercitiu fizic este cert ca ai nevoie de antrenament de incalzire deci tine cont de asta.
  5. Pauze de stretching. La fiecare ora de stat jos ai nevoie de pauze de stretching pentru a relaxa muschii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *