energie

In lumea moderna, multi dintre noi suntem pusi in fata multiplelor provocari. Trebuie sa mentinem un echilibru si o armonie intre munca, viata de familie, prieteni, evenimente sociale, petreceri, munca de pe langa casa si o lista foarte lunga de obligatii si sarcini de indeplinit. Nu e de mirare ca ne simtim foarte obositi chiar si dupa 7-8 ore neintrerupte de somn. Cu toate acestea, exista cateva modalitati naturale si simple de a-ti creste nivelul de energie, pentru a putea rezista mult mai bine provocarilor.

1. Nu sari peste micul dejun! Cu totii am auzit ca este cea mai importanta masa a zilei, iar acest lucru este spus pe buna dreptate. Micul dejun iti ofera acel start al zilei, energia necesara pentru a rezista pana la pranz, altfel starea de oboseala va persista. La fel de importanta este si masa de pranz, la care trebuie sa suplimentezi organismul cu inca o doza de alimente, de energie care sa te ajute sa rezisti pana la finalul zilei de munca.

2. O alta recomandare ar fi sa iti formezi un ritm zilnic, mai exact sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare zi. Corpul se adapteaza cu timpul la rutina trezirii si va fi mai activ si mai energic odata ce il obisnuiesti cu un anume ciclu de odihna – munca.

3. Nu te baza pe energizante si cafele pentru energie. Intr-adevar acestea iti pot oferi temporar o reincarcare a bateriilor, insa apoi aceasta stare decade. Odata ce ti-ai obisnuit corpul cu ele, de fiecare data decaderea va fi mai accentuata si te vei simti tot mai obosit.

4. Renunta la fumat – studiile arata ca persoanele care renunta la acest viciu devin de doua sau chiar de trei ori mai energice. De asemenea trebuie sa te alimentezi corect si sa faci miscare zilnic. Vei reusi prin toate aceste modalitati sa iti amplifici energia zilnica, gasind acel echilibru care te va ajuta sa scapi de starea de epuizare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *