origami

Atunci cand nu mai stim cu ce sa il tinem ocupat pe cel mic, care se afla intr-o continua energie si intr-o continua dorinta de informare, este bine sa ne gandim si la unele activitati menite sa contribuie la dezvoltarea creativitatii acestuia, motiv care poate conduce la o personalitate unica.

Fie ca optam pentru jocuri de cultura generala sau pentru activitati de lectura, desen si citire, recreatia trebuie sa fie modalitatea de a face din timpul liber unul amuzant si plin de momente placute. Origami poate fi una din cele mai creative metode de a invata lucruri noi si consta in plierea hartiilor pentru a obtine diferite obiecte, fara taiere, lipire sau decolorare.

Se spune ca aceasta forma de divertisment a fost practicata in Orient timp de mai multe secole pentru ca imbina tehnicile de pliere a hartiei, in asa maniera incat sa rezulte flori, animale, cutii sau alte elemente decorative.

Instructiuni origami pentru copii

Plierea hartiei a marcat inceputurile unei lumi in care budistii au adoptat modalitati de a infrumuseta gradinile, de a construi personaje si de a scrie intr-un mod diferit fara a folosi cerneala. Cu timpul, acest termen a devenit popular si a ajuns sa ii distreze pe cei mai multi dintre copii.

Pentru a face lucrurile mai usor, copiii trebuie sa urmeze unii pasi esentiali, astfel incat este indicat ca acestia sa foloseasca hartie de calitate. Pentru a nu deteriora hartia, pentru inceput se realizeaza o incercare, o proba cu un alt tip de hartie. De aceea se spune ca in vechile timpuri, origami reprezenta doar procesul de pliere a hartiei intr-un mod strategic pentru a face diferite modele, iar odata cu dezvoltarea internetului si a centrelor de educatie, acestea au condus catre formarea unui atelier de design, in care cei mici si cei mari se pot bucura de timp placut impreuna.

Desi cele mai multe mestesuguri din aceste zile necesita lipici, foarfece sau alte accesorii, cele mai simple metode nu vor necesita astfel de instrumente. Copiii se pot amuza constituind singuri avioane, iepuri de hartie, precum si dragoni, flori, aranjamente de masa,  care sa se incadreze perfect cu decorul din camera lor.

Bani de buzunar din origami

Mestesugul lucrului de mana dintr-un atelier de creatie se poate numi si capacitatea de a inventa si de a construi lucruri noi din nimic. Fiind una din activitatile cele mai creative pentru copii, acestia pot impaturi hartiile de diferite culori in diferite forme pentru a se amuza, dar pot construi si o afacere pentru acei iubitori de handmade.

Poate ca atunci cand sunt mici copiii nu inteleg valoarea banului, dar cu timpul cand vor incepe sa ceara mai mult decat parintii le pot permite, isi pot asigura singuri un ban de buzunar pentru jucarii si dulciuri. Multi dintre copiii nu poseda astfel de abilitati creative, in maniera in care nu se pricep la desen, dar isi doresc sa detina cel putin un ornament de acest tip. Il poti invata pe copilul tau sa construiasca elemente menite sa infrumuseteze decorul altor case, in maniera in care isi poate fructifica singur abilitatile artistice pentru a-si face si o lista de clienti care sa ii aduca profit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *