parinti si copii

Una din cele mai mari multumiri ale noastre este sa ne facem parintii fericiti, iar in calitate de copii nu putem decat sa le multumim pentru toate lucrurile care le-au facut acestia pentru noi, inca din prima zi de nastere si pana in prezent.

Poate cele mai curate cai de comunicare nu sunt de ajuns pentru a-i vedea pe acestia fericiti, incat este important sa stim sa luam si unele idei in considerare.

Sa impartim responsabilitatile

Poate ca nu este cel mai rau lucru de a imparti sarcinile gospodaresti cu cineva, dar este de un mare ajutor sa stim sa le putem facilita munca, in maniera in care alegem sa spalam vasele, sa tundem iarba, sa punem la spalat si din cand in cand sa pregatim cate un desert.

Timp petrecut impreuna cu parintii

Cel mai eficient este sa apreciem timpul petrecut alaturi de parinti inseamna si in acelasi timp cunoastere, dezvaluiri de informatii, care pot forma o legatura stransa intre noi si parinti. Este ideal ca acestia sa ne cunoasca cat se poate de bine.

Sa distingem intre bine si rau

Ideal este sa stam departe de oamenii rai si de lucrurile rele. Trebuie sa ne facem prieteni care tin la noi si pe care ne putem baza la nevoie, motiv pentru care si parintii nostri ar fi mandri sa stie ca suntem capabili sa distingem binele de rau, prietenii de dusmani sau importantul de mai putin important.

Trebuie sa fim o buna fiinta umana

Este important sa fim politicosi, sa fim generosi, respectuosi cu familia si cu cei din jur, incat este bine sa ne valorificam propriile principii pe care le-am invatat de la parinti. Atunci cand ei ne dau un sfat sau o sugestie, trebuie sa luam in considerare ideea si sa o aplicam pentru situatia reala. Nu este indicat sa ne certam si sa fim nerespectuosi, insa cel mai bine este sa ne admitem greselile. A ne vedea cum ne transformam intr-o fiinta umana demna de respect ii fac pe parinti sa fie mandri de noi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *