masoni

Masonii, cunoscuti ca si francmasoni, sunt membri ai unei organizatii de fraternitate sau o fratie care opereaza in intreaga lume. Desi nu reprezinta o institutie religioasa, acestia totusi cred intr-o fiinta suprema, si anume in Marele Arhitect Universal. Masonii exista de sute de ani iar in prezent acestia isi concentreaza atentia asupra muncii in folosul comunitatii si asupra dezvoltarii bunelor moravuri. In ciuda accentului pe servicii si pe etica, traditia lor de a tine unele aspecte ascunse de societate, i-au determinat pe acestia sa fie tinta atat a discriminarilor, cat si a teoriilor de conspiratie.

Organizare

Francmasonii opereaza in intreaga lume, cu jurisdictii mari, fiecare dintre acestea reprezentand o Loja Mare, care, la randul ei, se ramifica in categorii mai mici. Subgrupurile sunt cunoscute ca loje pentru incepatori. Un mit negativ care se invarte in jurul masonilor este ca, membrii grupului de masoni isi doresc sa domine lumea. In realitate, cu toate ca Marea Loja isi supravegheaza lojele mai mici, fiecare opereaza in mare parte independent, iar fiecare grup isi stabileste propria traditie si ritual. Din cauza faptului ca exista o lipsa de guvernare chiar in interiorul organizatiei masonilor, este clar ca acestia nu au puterea colectiva de a forta o miscare globala care sa domine populatia lumii.

Scopuri principale si obiective

Cu toate ca fiecare Loja are libertatea de a functiona pe cont propriu, masonii moderni sustin ideea de a ramane verticali din punct de vedere moral, predand etica referitoare la dragostea frateasca, usurare si adevar. De asemenea, este foarte important pentru masoni ca dezvolte si sa mentina prietenii fratesti, lucru pe care il asociaza cu o societate solida. De obicei, membrii au tendinta de a suporta diferite acte de caritate din mai multe motive. Unul din cele mai importante scopuri al intalnirilor masonilor consta in schimbul de informatii, care ii ajuta la dezvoltarea intelectului si a eticii, astfel incat acestia sa aprecieze si mai mult lumea in care traiesc.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *