Probabil ca multi dintr noi ne dorim sa facem miscare in natura, astfel incat sa ne bucuram de amenajarea acestor spatii verzi si sa construim un mediu propice dezvoltatii sanatatii noastre.

Ce facem atunci cand spatiile verzi nu sunt suficiente sau locatia acestora este prea departe de noi? Se spune ca la un numar de 50.000 locuitori ar trebui sa fie cel putin 5 parcuri amenajate, care sa confere momente de relaxare si timp liber cetatenilor. Probabil ca am observat pe strazile orasului acele pasaje pentru bicicleta care de cele mai multe ori se termina brusc sau isi gasesc finalul intr-un pod sau copac.

ciclism
ciclism

Desi ne dorim sa avem unde ne pune sangele in miscare, trebuie sa optam pentru distante indepartate de strazile orasului pentru a ne plimba cu bicicleta si pentru a ne mentine sanatosi. Tonusul potrivit, starea de spirit vin prin activitatea fizica placuta, denumita ciclism. La fel ca si alte sporturi, mersul pe bicicleta, cel putin 30 minute pe zi scade riscul de aparitie a accidentelor coronariane, incat cei care au deja o afectiune cardiaca si aleg sa se plimbe pe bicicleta, renunta dupa un timp la medicamentatie.

Mersul pe bicicleta nu te costa

Pe langa alte sporturi care se realizeaza in spatii inchise, precum salile de gimnastica, de fitness sau de aerobic presupun plata serviciilor acestora sau un abonament, mersul pe bicicleta nu costa, mai ales daca se realizeaza in aer liber. Arderea caloriilor este un alt beneficiul al mersului pe bicicleta, incat efortul fizic pe care il depunem ne fac sa consumam mai multa energie, si implicit sa ardem mai multe calorii. Persoanelor cu boli de inima le este indicat sa faca miscari de acest gen, pentru ca supunerea la un asemenea exercitiu fizic ii ajuta sa isi formeze o respiratie mai buna, sa isi stapaneasca pulsul, astfel incat muschiul cardiac va depune mai multa munca, incat pe peretele inimii sa nu se depuna grasimi. Dieta echilibrata si sanatoasa impreuna cu mersul pe bicicleta te ajuta sa scapi mai repede de kilogramele in plus, dandu-ti tonusul muscular dorit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *