antreprenoriat

Nu se poate spune ca exista o reteta perfecta care sa defineasca ceea ce este un antreprenor de succes. Fiecare situatie difera, obiectele de activitate de asemenea; exista insa cateva principii, cateva reguli pe care orice antreprenor trebuie sa le urmeze.

Prima regula este identificarea unei nevoi si indeplinirea ei. Pare evident, insa nu este o cale urmata de fiecare business. In unele cazuri se creeaza un produs sau serviciu si abia apoi se creeaza si nevoia. Cert este faptul ca satisfactia obtinuta prin indeplinirea nevoii consumatorilor aduce si succesul in afaceri.

Cea de-a doua regula dupa care se ghideaza antreprenoriatul vizeaza problemele si rezolvarea acestora. La fel ca si dorintele si nevoile clientilor si importanta lor, rezolvarea problemelor acestora reprezinta de asemenea o prioritate. Daca nemultumirile sau diversele situatii problematice legate de produsele si serviciile oferite nu sunt rezolvate, se pierd clienti si implicit bani.

A treia regula vizeaza atentia catre client. Organizarea unui departament de relatii cu clientii reprezinta astfel un pas extrem de important pe care trebuie sa il faca orice antreprenor. Fara orientare catre client imaginea brandului se deterioreaza si se ajunge la aceeasi pierdere de clienti si implicit de incasari.

In al patrulea rand, timpul, energia, talentul si resursele trebuie investite doar pentru realizarea de produse si servicii care vor atrage clientii, care vor fi cautate. Trebuie creeat astfel acel ceva pe care oamenii sa il doreasca, de care au nevoie si care ii va ajuta sa isi rezolve problemele. Acest lucru inseamna din nou implicare si orientare catre consumator.

Nu in ultimul rand, cea de-a cincea regula este sa se rezolve fiecare lucru pe rand. Perseverenta este cheia: chiar daca se incepe de la un nivel scazut, visele si aspiratiile, obiective ce par in prima faza imposibile pot fi aduse la indeplinire. Chiar daca afacerea e in stadiul de start-up, iar incasarile nu sunt cele pe masura asteptarilor, indeplinind pasii anterior si fiecare obiectiv treptat, antreprenoriatul devine exact ceea ce este: calea catre succes.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *