ceai de menta

Starea de greata este un simptom, nu reprezinta o boala. Poate fi un indicator pentru diverse afectiuni insa. Rau de miscare, infectii stomacale, afectiuni digestive, intoxicatii alimentare sau mancatul prea mult si in graba pot provoca stari de greata. Odata identificata cauza si tratata, starea de greata dispare. De multe ori unele alimente pe care le mancam si pe care organismul nu le tolereaza provoaca stari de greata. In astfel de circumstante se impune o modificare a obiceiurilor alimentare. Se pot incerca diverse remedii pe baza din plante pentru a trata starea de greata, astfel ceaiul de menta se poate dovedi foarte util.

De foarte mult timp oamenii folosesc menta si ceaiul de menta pentru tratarea diverselor afectiuni legate de stomac. Ceaiul de menta este un remediu natural eficient in cazul diverselor simptome ale indigestiei precum greata, crampe stomacale, gaze, dureri, senzatie de satietate sau altele. Proprietatile terapeutice ale mentei sunt atribuite prezentei mentolului sub forma de ulei esential. Acesta are un efect de calmare asupra muschilor tractului digestiv.

Dupa cum am spus si mai devreme, ceaiul de menta poate usura o mare varietate de simptome legate de deranjamentele la stomac. Persoanele care sufera de sindromul intestinelor iritabile sau de constipatie pot sa beneficieze la maximum de efectul ceaiului de menta. Aceasta planta este considerata si a fi un purificator al sangelui. Datorita nutrientilor continuti ajuta de asemenea la intarirea sistemului imunitar si astfel are impact asupra starii generale de sanatate.

In cazul in care senzatia de greata este una suparatoare, se poate administra menta sub forma de capsule sau se poate bea ceai de menta, rezultatul este acelasi. Desi beneficiile mentei sunt numeroase, trebuie insa consumata cu moderatie si doar pentru scopul si simptomele ce trebuie inlaturate. Daca se doreste consumul de ceai de menta, trebuie consultat medicul sau un specialist nutritionist pentru a preveni eventualele efecte secundare ce ar putea sa apara. Excesele nu sunt niciodata benefice si la fel sta situatia si in cazul consumului excesiv de ceai de menta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *