Misao-OkawaMisao Okawa a suflat in lumanari in tortul dedicat zilei de nastere a sale, miercuri, cand a devenit cea mai batrana persoana din lume la varsta de 116 ani.

Varsta unei croitoare de Kimono-uri, Okawa a fost nascuta in Osaka, Japonia pe 5 Martie, 1898 – un an in care regina Victoria a stat pe tronul Britanic, New York a adaugat tinuturile inconjuratoare care au devenit in cele din urma cele 5 orasele faimoase, iar filipinezii si-au declarat independenta.

Okawa este una din singurii oameni ramasi in viata din secolul al 19-lea si toate 5 sunt femei. Okawa a obtinut titlul de cea mai batrana persoana din lume dupa ce Jireomon Kimura din Japonia a murit in Iunie 2013 la varsta de 116 ani.

Okawa este mama a 3 copii, din care 2 sunt inca in viata la 90 de ani. De asemeni are 4 nepoti si 6 stranepoti. Aceasta a marturisit ca a avut cel mai frumos moment din viata cand s-a casatorit in 1919 cu sotul ei, Yukic Okawa, iar cel mai rau moment din viata a fost sa-l piarda dupa 12 ani mai tarziu in 1931.

Nu vine ca o surpriza pentru experti, ca Okawa, noua detinatoare a recordului provine din Japonia. Tara este casa a 54,397 de centenari, incluzand 282 oameni care au atins varsta de 110 ani, cunoscuti ca super centenari. Mai mult de atat, 87% din centenari sunt femei.

Expertii sustin ca oamenii traiesc atat de mult din cauza dietei fara grasime si viata buna cu programul de exercitii senior organizat de guvern. Okawa recomanda tuturor sa se relaxeze, sustinand ca doar mancand si dormind vei trai mult timp.

Mancarea ei preferata este sushi, si in mod deosebit orez cu macrou afumat in otet, macar o data pe luna spune Tomohito Okada, conducatorul azilului de batrani unde a trait Okawa pentru ultimii 18 ani.

Va dati seama ce ati putea realiza de la viata in 116 ani ?

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *