Poate ca ai o mica afacere pe care vrei sa o promovezi. Poate ca ai doar o idee si vrei sa incepi un magazin online. Oricare ar fi situatia, construirea unui site ti se poate parea o chestiune destul de dificila, mai ales daca nu ai niciun fel de experienta in domeniu.
Exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, lucruri pe care trebuie sa le stii, odata ce ai luat aceasta decizie, in cazul in care nu alegi sa colaborezi cu o firma specializata – de exemplu IT exclusiv. Totusi sa vedem care ar fi aceste lucruri.
1. Inregistreaza un nume de domeniu. Este primul lucru pe care trebuie sa il faci, dupa ce te-ai gandit la un nume atractiv. Denumirea site-ului va trebui sa fie una simpla si relevanta pentru utilizatori, de asemenea va trebui sa imbunatateasca brand-ul si imaginea afacerii tale.
2. Gazduirea. Aici ai optiuni multiple, pachete diverse de servicii, precum servere dedicate sau optiunea de gazduire prin reseller. Iti recomand totusi sa alegi un pachet cat mai cuprinzator – specialistii de la IT exclusiv te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere.
3. Planificarea site-ului. Aici ai in vedere daca site-ul va fi unul de prezentare, unul de tip magazin virtual sau orice alta varianta. In functie de aceste aspecte, va trebui sa tii cont de facilitatea navigarii, de timpul de incarcare al site-ului, de modul in care este construit in asa fel incat sa ofere o experienta cat mai placuta utilizatorilor. Nu uita si de continut – va trebui sa fie unul relevant pentru vizitatori.
4. Design-ul site-ului. Concepe-l intr-un mod cat mai atractiv, insa nu prea incarcat. Din nou poti apela la profesionisti, in cazul in care nu te pricepi. Cei de la IT Exclusiv iti pot oferi recomandari in acest sens – ii mentionez pentru ca am colaborat cu ei si totul a decurs foarte bine.
5. Promoveaza site-ul. Si in acest caz ai numeroase modalitati dintre care poti alege. Iti recomand totusi serviciile SEO – iti vor oferi vizibilitatea dorita si te vor propulsa pe primele pozitii in Google, pe cuvintele cheie relevante pentru afacerea ta.
6. Nu in cele din urma, trebuie sa ai in vedere si mentenanta site-ului. Aici intervine atat firma de gazduire, care iti garanteaza uptime-ul site-ului, cat si firma de web design care iti poate modifica anumite elemente din site. Va trebui ca site-ul sa se adapteze constant, pentru ca zi de zi apar tehnologii noi prin care poate fi vizualizat – varianta responsive a site-ului este cu siguranta ceva de care ai nevoie.
Daca alegi sa iti construiesti site-ul pe cont propriu, vei avea nevoie de multa documentare si de cunostinte aprofundate legate de toate aceste aspecte. Cel mai bine ar fi, totusi, sa apelezi la o firma profesionista.