cautare jobcautare job

In momentul in care cauti un job, activitatea efectiva se dovedeste a fi foarte importanta. Trebuie sa stii foarte bine ce cauti, pentru ca lumea este in continua schimbare si joburi care astazi sunt la mare cautare maine ar putea sa nu mai fie atat de cerute.

Profilul jobului este primul lucru care trebuie sa te intereseze. Poate ca prezentarea pe care ti-o fac cei de la departamentul HR este foarte atractiva, insa constati dupa o saptamana de lucru ca ceea ce faci nu este si ceea ce te asteptai sa faci. Aceasta greseala este adesea facuta de cei care nu sunt vanatori de joburi, care au primul contact cu acest mediu al angajarilor. Pe parcursul interviului sau interviurilor trebuie sa intrebi care sunt cerintele postului, ce vei avea efectiv de facut acolo, pentru a nu te trezi cu surprize.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este si perspectiva de viitor. Cum te va ajuta sa te dezvolti pe termen lung jobul ales? Unde te vezi peste 5 ani de la angajare? Chiar daca par a fi clisee, aceste intrebari sunt foarte importante, pentru ca iti vor determina succesul sau esecul. Daca ti se ofera sansa sa evoluezi, cu atat mai bine, dar daca nu ai aceasta oportunitate si ajungi sa te plafonezi, atunci ar fi indicat sa reconsideri optiunile pe care le ai.

Ajungem si la bani, pentru ca te angajezi pentru ca munca pe care o faci sa iti fie rasplatita. Aici trebuie sa ai totusi grija. La interviuri de obicei angajatorul cere candidatului sa isi exprime pretentiile salariale si selectia se face de cele mai multe ori tinand cont de acest aspect. In cazul in care esti pus in aceasta situatie evita sa dai un raspuns concret, sau cere o oferta din partea angajatorului.

Trebuie sa te interesezi foarte bine despre companie, despre ce poate sa iti ofere si sa te gandesti cum te va ajuta jobul si pe tine sa evoluezi. Urmand aceste sfaturi vei reusi sa iti gasesti acea slujba de care sa fii multumit, cel putin pentru un timp, pana se iveste o alta oportunitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *