rosiirosii

Curios, rosiile se confunda cu legumele cand de fapt fac parte din clasa de fructe. Sunt cele care aduc un continut foarte mare de apa, de peste 50%, sunt indicate pentru hidratare insa se pare ca sunt prea putine lucruri ce se stiu despre ele. Descopera cateva curiozitati:

  1. In trecut erau considerate a fi otravitoare si mai ales nobilii obisnuiau sa le numeasca mere otravite. Asta pentru ca se serveau din vesela cu urme de metal si astfel prin aciditatea rosiilor acestea „imprumutau” o cantitate de metal ce ajungea in sange dupa consum. Se intampla in anii 1700.
  2. Rosii nu se pastreaza in frigider. Este una din cele mai comune situatii, gresite de altfel. Acestea isi accelereaza procesul de coacere si in timp nu  mai devin bune de consum. Nu degeaba la magazin le vei gasi pe raft si nu la rece.
  3. Cei mai mari producatori de rosii, culmea, nu le consuma. Este vorba atat de China cat si de SUA, locuri in care rosiile se exporta foarte mult si aproape deloc consumate. Nici nu stiu ce pierd!
  4. Rosiile sunt bune si indicate nu numai pentru consum insa si pentru curatarea tenului. Mai ales pentru cei care au tenul gras, pentru cei cu pete pe ten rosiile sunt indicate ca si masa home made, extrem de eficienta.
  5. Rosiile nu vin din Italia asa cum se crede caci exista se pare dovezi care atesta prezenta si cultivarea lor inca din anii 700 de catre incasi.
  6. Rosiile pomi d’oro si-au castigat numele ca urmare a aspectului lor si anume primele tipuri de rosii, cele mici si galbene aduse in Europa.
  7. Numele lor stiintific se traduce ca piersica lup.

Stiai ca exista un jur  de 10 mii de tipuri de rosii? In randul acestora se numara si tipuri rare. Indiferent despre care este vorba se indica pentru consum datorita proprietatilor lor deosebite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *