Zborul cu avionul este unul din cele mai sigure moduri de transport doar ca nu este atat de accesibil cand vine vorba de partea financiara. Trecand de aceste aspecte insa cei care aleg metoda avionului vor fi surprinsi de anumite aspecte. Ceea ce pentru unii pare destul de banal pentru altii este un soc.

Stiai ca:

  1. Pilotii isi iau o portie de somn in timpul zborurilor? Acestia apeleaza la metoda de zbor pe pilot automat si isi rezerva timp pentru buna dispozitie. Intre cei chestionati in acest sens spun ca trezindu-se au vazut ca celalalt pilot dormea de asemenea. Asta insa nu ar trebui sa afecteze intr-un fel sau altul bunul mers al zborului.
  2. Ca tot vorbeam despre pilot acesta suplineste orice forma de autoritate in aer? Dupa ce usile avionului se inchid acesta poate deveni responsabil cu scrierea amenzilor, cu arestari sau orice alta forma de stabilire si mentinere a ordinii. Poate chiar sa intocmeasca un testament a unui pasager pe moarte.
  3. Aerul dintr-un avion vine de la motor? Cea mai mare parte din el, de la minimum de 25 si pana la maximum de 50 ajunge in cabina pilotului in timp ce restul ramane pentru pasageri. Iar aerul este eliminat din avion printr-o singura gaura din spatele fuselajului.
  4. Te-ai intrebat de ce lumina este difuza inainte de aterizare? Nu tine de modul in care ar putea sa afecteze pasagerii ci o pregatire a unui inevitabil daca este cazul. Cu ochii pregatiti deja de semintuneric in caz de evacuare si mai ales daca este pe timp de noapte ochii pasagerilor vor suporta mai bine trecerea de la un mediu la altul.
  5. Usa de la toaleta din avion se poate deschide si din exterior? Prea putini stiu asta si mai cu seama nu este ceva  la vedere insa se poate face asta in caz de nevoie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *