Ce iti mananca din energie

Nivelul de energie este cel care iti dicteaza ziua pana la urma. Este cel care te ajuta sa iti termini ceea ce iti propui, este cel care face posibil ca intr-o zi sa iti duci la bun sfarsit misiunile. Cu toate acestea nu ai mereu aceeasi stare, nu ai mereu acelasi chef si nivel de energie. In timp iti dai seama ca vina este tot a ta cand anumite obiceiuri sunt cele care iti afecteaza energia.

  1. Nu mananci de dimineata. Micul dejun de  orice fel este cel care te ajuta sa iti incepi dimineata cu energia de care ai nevoie. Este total gresit sa crezi ca micul dejun este cel care favorizeaza ingrasatul cand de fapt dimineata organismul poate sa consume mai multe calorii decat in orice alt moment al zilei.
  2. Nu te hidratezi. Cand nivelul de apa nu este cel optim intervin stari de oboseala si mai mult decat atat, starile de dureri de cap. Sangele devien mai vascos, ritmul cardiac este si el mai incet si ajungi in cele din urma sa iti afectezi nivelul de energie. Apa este necesara si mai cu seama un obicei repetat.
  3. Pierzi noptile in club? Este cert ca oboseala va fi mai mare insa nici nu poti sa iti dai peste cap programul pe care il ai. Ori daca mai si consumi alcool este cert faptul ca vei avea parte de o noapte de cosmar din punct de vedere al energiei ce iti va lipsi a doua zi. Alcoolul spre exemplu este cel care iti da energie pe moment insa nu la fel se intampla si mai tarziu cand efectul sau trece.
  4. Nu in cele din urma conteaza cat timp dormi si ce calitate a somnului ai. Cu alte cuvinte este indicat sa dormi intr-o camera intunecata si sa respecti un program de 8 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.