Daca banii nu iti mai ajung este clar ca undeva gresesti tu. Daca pur si simplu luna de luna ajungi sa te plangi de aceleasi lucruri mereu este cert ca undeva nu faci lucrurile bune. Sunt greseli financiare pe care culmea, le faci in doi si ajungi la concluzia ca singur sau nu banii tot nu sunt suficienti, ba mai ajungi si sa imprumuti.

In timp ce persoanele care nu sunt casatorite se gandesc ca viata in doi este chinuitoare de fapt in orice caz cand nu judeci limpede ai putea avea parte de aceleasi greseli financiare. Iata cateva situatii de acest gen si unde se greseste:

  1. Nu planificati. Asta inseamna sa improvizezi pe parcurs si desi poate insemna sa te descurci pana la urma in orice situatie nu este de neglijat faptul ca un plan bine pus la punct iti aduce o imagine de ansamblu fata de modul in care trebuie sa cheltuiesti banii. Adica ai o idee despre cum sa iti aduni resursele.
  2. Cheltuieli fara numar. Daca preferi nici sa nu te gandesti cat cheltuiesti fata de cat castigi este clar ca nu va trece nici macar o zi pana cand sa te plangi ca nu mai ai bani din cei primiti in urma cu cateva ore. Ai nevoie de o limita si pana la urma diversitatea si diferenta de nivel intre oameni nu este degeaba. Trebuie sa produci la fel de mult pe cat cheltuiesti desi idealul este sa produci cat mai mult si sa cheltuiesti cat mai putin.
  3. Plata lui, chinul tau. Preferi sa iti lasi sotul sa fie barbatul in casa astfel ca el va plati toate costurile de intretinere. Nimic gresit pana la un punct. Banii lui se termina, are si el nevoi si placeri si tu trebuie sa il sustii. Nici acest lucru nu este placut astfel ca a imparti costurile de orice fel pare a fi o solutie viabila.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *