caritsanmed.ro

Cele mai numeroase probleme de sănătate au un tratament, însă nu sunt depistate la timp. Astfel, tratamentul nu are timp să își facă efectul. Deși toate bolile reprezintă o problemă, unele dintre ele pot reprezenta un risc pentru viața ta, motiv pentru care trebuie să oferi mare atenție și îngrijire corpului tău înainte de a întâmpina o problemă serioasă!

Inima ta este cel mai harnic mușchi al corpului. Poate nu îți dai seama constant de munca pe care o depune, dar dacă privești spre pieptul tău, vei vedea că undeva ea bate – și recordul ei este de aproximativ 100.000 de bătăi pe zi! Inima transportă sângele în tot organismul, motiv pentru care este un organ fundamental al corpului tău. De aceea este recomandat să faci controale regulate anuale pentru a te asigura de sănătatea inimii, astfel încât e bine să îți găsești un medic cardiolog Targu Mures care să fie pe placul tău.

Există însă unii factori care te pot trimite la un cardiolog de urgență. Citește lista de mai jos și identifică simptomele.

Simptome des întâlnite la cei ce suferă de boli ale inimii

  • Durerea în piept

Nu te ambala! Nu orice durere în piept exprimă o problemă a inimii, ci din contră. Poate fi o simplă durere intercostală de la poziția în care ai stat pentru mult timp ori un atac de panică. Motivele sunt variate.

Însă cum depistezi care este o alarmă a inimii? În general, durerea provenită de la inimă se intensifică în timpul activității pe care o desfășori. Acest lucru poate însemna că inima ta nu primește îndeajuns de mult sânge. Apelând la ajutorul unui cardiolog, acesta poate detecta problema și să îți spună cum să o tratezi.

Ai mare grjiă! Durerea în piept poate însemna și un infarct, care reprezintă o urgență! Documentează-te care sunt semnalele de alertă ale unui stop cardiac și sună imediat la 112 dacă bănuiești că suferi de unul.

  • Tensiune mare

Tensiunea sangvină este forța pe care o are sângele când străbate arterele și venele organismului tău. O creștere a tensiunii arteriale cronice rezultă în nevoia inimii să pompeze sânge mai rapid pentru a circula în tot corpul. Acest fapt duce la o creștere a șanselor să suferi de un infarct sau stop cardiac.

  • Colesterol mare

Colesterolul este o substanță grasă preluată din anumite alimente consumate, dar care se găsește și în organismul nostru în ficat. Un colesterol ridicat poate contribui la coagulări ale sângelui în artere. Pentru a împiedica acest lucru, trebuie să îți schimbi dieta și să consumi produse sănătoase, neprocesate.

Poți apela la un doctor nutriționist pentru mai multe sfaturi, iar un cardiolog îți poate prescrie medicamente pe care le poți lua pentru a îți reduce colesterolul. Astfel, diminuezi și șansele să suferi de un atac de inimă.

E important să ai grijă de inima ta! Poți avea doar consultând un doctor specializat pe tratarea problemelor inimii și menținerea ei într-un stadiu sănătos. Dacă ești încă în căutarea unui astfel de specialist, îți recomand să accesezi site-ul caritsanmed.ro și să contactezi posibilii doctori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *