Augumented RealtyO scriitoare de la Mashable spune ca a vizitat recent Vancouver in anul 1948. Partea de oras in care a fost, era putin distrusa, ce avea sens, avand in vedere ca cel de-al 2-lea razboi mondial era inca proaspat si orasul trecea printr-o recesiune si o criza majora de locuinte. Aceasta sustine ca a intrat in case, s-a urcat pe scari si a ascultat conversatiile pentru a invata mai multe despre oamenii care au trait acolo. Trecand timp, aceasta a pus la un loc personalitatile personajelor si povestile individuale, in timp ce a urmarit vocile dintr-o camera in alta. In cele din urma, experienta a fost ca un film, aceasta fiind capabila sa aleaga ce se va intampla in urmatoarea secventa si pe cine isi dorea sa urmareasca si unde isi dorea sa se afle.

Aceasta spune ca nu a folosit o masina a timpului pentru acest lucru, ci a fost la o expozitie interactiva, numita Circa 1948, la evenimentul festivalului de film TriBeCa Storyscape in parteneriat cu Bombay Sapphire, ce a caracterizat 5 proiecte transmedia care imbratisau relatarea povestilor intr-o metoda creativa.

Acest proiect a fost creat de un artist Stan Douglas si studioul digital din Canada „National Film Board”. Si spre deosebire de experienta de gaming 3D de realitate augumentata, precum Oculus Rift, ce a fost achizitionata recent de Facebook pentru 2 miliarde de dolari, este o experienta de tip holodeck, iar corpul tau este joystick-ul.

Participantul sta intr-o incapere inconjurat de 4 proiectii pe perete. Sistemele Microsoft Kynect creeaza scheletul si capul, in timp ce proiectoarele creeaza o lume virtuala bazata pe perspectiva lor. Facand pasi in orice directie, avanseaza ecranul corespunzator. Plasarea de asemenea declanseaza conversatii, asa ca poti asculta ceea ce spun personajele.

Desi instalatia interactiva este indreptata catre Toronto si Vancouver in aceasta toamna si iarna, echipa spera sa o aduca la mai multe festivale curand, de asemeni exista o aplicatie gratuita de iOS numita Storyworld care permite oamenilor ce nu au fost capabili sa vada in persoana experienta lumii virtuale.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *