SmartBikeIn timp ce unele masini din zilele astea sunt destul de inteligente pentru a se conduce singure, industria bicicletelor a ramas neatinsa in termeni de inovatie. Dar o noua companie vrea sa mearga mai departe in a-si numi prima bicicleta inteligenta si conectata din lume.

Campania Kickstarter, pentru bicicleta inteligenta Vanhawks Valor, conecteaza cu o aplicatie smartphone si aduce tehnologia ca GPS-ul direct pe coarne. Conceptul este parte dintr-un efort mai mare de a ajuta bikerii sa-si tina ochii la drum, mai ales in timpul traficului major pentru cei care fac naveta.

Bicicleta inteligenta adauga un alt produs in categoria in cresterea a lucrurilor de pe internet, ce se refera la conceptul tuturor dispozitivelor, obiectelor si sistemelor ar putea fi conectate pe web si distribuie informatii in viitor. Expertii cred ca acesta va avea un efect de imprastiere asupra modului in care ne traim viata de zi cu zi pana in 2025.

Campania bicicletei deja a strans mai mult de 400.000 de dolari, pe langa scopul de 100.000 de dolari. Cei care au donat bani, pot precomanda acum bicicleta pentru 1.050 de dolari (cu o singura viteza) sau cu 1.200 de dolari (cu mai multe viteze), amandoua ce sunt programate sa se livreze in noiembrie.

Similar unui tracker fitness de incheietura, bicicleta urmareste progresul de cursa, iti monitorizeaza si inregistreaza activitatea, cum ar fi distanta parcursa, caloriile arse si duratia. Datele sunt inregistrate intr-o aplicatie corespunzatoare, unde biciclistii pot analiza mai tarziu detaliile si configura scopuri.

In afara de a-ti oferi directii rand pe rand, bicicleta devine mai inteligenta in timp, fiindca invata unde sa evite gropile si iti sugeraza cea mai sigura ruta. Si din cauza ca este conectata prin retea, compania este alertata cand cineva lipseste si trimite pe cineva sa investigheze.

O alta caracteristica este ca fiecare bicilist ar putea folosi niste ajutor in punctul mort al detectiei. De asemenea va deschide o posiblitate producatorilor de a produce aplicatii ce vor munci cu acest produs.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *