regim vegetarian

Termenul vegetarian se refera la o persoana care nu mananca si nu crede in consumul de carne, oua, lapte si derivate din produse de origine animala. Fara indoiala exista atat avantaje cat si dezavantaje ale unui astfel de regim, insa aici ne vom axa pe avantaje, intrucat devanseaza aspectele negative.

Poate cel mai important avantaj al unui stil de viata vegetarian este faptul ca se mareste speranta de viata. Unele studii arata ca vegetarienii traiesc in medie cu 7 ani mai mult decat persoanele cu un regim alimentar normal.

Studiile si cercetarile realizate pe parcursul anilor arata un alt fapt interesant. Riscul aparitiei cancerului este considerabil redus in cazul vegetarienilor, cu pana la 20-30%, datorita aportului de fructe si legume mai bogat din alimentatie.

Scadere in greutate – un alt beneficiu al regimului vegetarian este ca ajuta la procesul de slabit. Cantitatea scazuta de grasimi si colesterol din alimentatie ajuta mult in acest sens. Chiar si pentru persoane care mananca normal adoptarea regimului vegetarian pentru o perioada poate da rezultate foarte bune cand se doreste scaparea de cateva kilograme in plus.

Se previn afectiunile cardiace, se pare ca vegetarienii au un risc mai scazut de a dezvolta aceste afectiuni. De asemenea se intaresc si oasele, desi cea mai buna sursa de calciu sunt lactatele, exista si alimente din regimul vegetarian ce ofera aceasta substanta atat de necesara.

Prin regimul vegetarian se evita si substantele chimice daunatoare, ce sunt introduse in alimente si produse animale prin procesare. Odata ce ati citit toate aceste beneficii pe care le aduce stilul de viata vegetarian, poate ca va veti dori sa il adoptati. Cu toate acestea ar trebui sa consultati si sfatul medicului sau al unui specialist nutritionist, intrucat trebuie pastrat si un echilibru in organism, trebuie sa ne asiguram ca nu suferim de nici o deficienta prin dieta aceasta vegetariana.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *