bariere in comunicare

Comunicarea eficienta la nivel de business sau la locul de munca este o necesitate absoluta in lumea corporatista contemporana. Un bun dialog mentinut intre angajati poate sa asigure succesul si garanteaza progresul. Cu ajutorul unei bune comunicari, membrii unei echipe vor putea lua deciziile potrivite. Cunoasterea barierelor comunicarii in afaceri este astfel de o importanta primordiala, pentru a sti cum pot fi depasite.

Diferentele in modul de gandire reprezinta una din principalele bariere. Procesul comunicarii nu este doar despre vorbit sau inteles despre ceea ce o persoana spune. Uneori, modalitatea de gandire difera foarte mult, iar aceste diferente de perceptie pot cauza intarzieri in procese.

Lipsa interesului din partea ascultatorului poate fi de asemenea o bariera serioasa in comunicare. Procesul total nu poate fi complet daca cel ce receptioneaza mesajul nu este la fel de entuziast ca si emitatorul. Lipsa interesului are ca rezultat o intelegere precara a conceptelor si astfel pot aparea mai departe si alte probleme.

Problemele in exprimare si expunere a diverselor aspecte. Unii dintre cei ce transmit un mesaj pleaca de la conceptia gresita ca si ascultatorii au toate cunostintele despre subiectul discutat. Alti emitatori de mesaje sunt prea grabiti si nu au rabdare sa explice totul in detaliu. Atitudinea aceasta reprezinta o bariera in calea comunicarii, astfel trebuie ca mesajul sa fie clar pentru ambele parti.

Bariere culturale. In contextul organizatiilor multinationale din zilele noastre, unii angajati pot gasi dificila abordarea altor colegi ce provin din culturi diferite. Diversitatea aceasta culturala la locul de munca trebuie abordata de catre managerii HR pentru o solutionare creativa si eficienta.

Este esential ca toti angajatii sa inteleaga cat de importanta este comunicarea eficienta la locul de munca, indiferent de canalele pe care aceasta are loc. Toate procesele sunt eficientizate, daca aceste bariere in comunicare sunt depasite prin gestionarea lor propice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *