avocadoavocado

Acest fruct este cunoscut a fi bogat in nutrienti precum vitamina A, vitamina C, vitamina B6, vitamina E, vitamina K, cupru, potasiu, calciu si magneziu. Este de asemenea o sursa de fibre dietetice. Spre deosebire de alte fructe, avocado are si un continut mai mare de grasimi, care reprezinta intre 70 si 80% din totalul nivelului caloric. Din seria beneficiilor pentru sanatate ale acestui fruct enumeram cateva in cele ce urmeaza.

  • Cu toate ca multi fac speculatii legate de continutul de grasimi si calorii al avocado, cercetarile arata ca acele grasimi prezente in fructul de avocado sunt grasimi nesaturate care ajuta la scaderea nivelului de colesterol.
  • Bogat in potasiu, fructul de avocado ajuta in acest fel la reglare tensiunii arteriale. Beneficiile pentru sanatate se fac astfel simtite in sensul prevenirii diverselor afectiuni circulatorii.
  • Avocado se dovedeste foarte util cand vine vorba de absorbtia carotenoizilor. Acestia sunt solubili in grasimi, cu ajutorul lor ajung mai repede in sange.
  • Substantele continute de avocado sunt de asemenea benefice si pentru ochi si pentru prevenirea bolilor asociate ochilor, de asemenea ajuta si la intarirea sistemului imunitar prin continutul de antioxidanti.
  • Proprietatile antiinflamatorii se inscriu de asemenea in lista de beneficii ale acestui fruct, ajutand in cazul celor ce sufera de osteoartrita si artrita reumatoida.
  • Nivelul de zahar din sange este reglat prin consumul de avocado. Fibrele continute de acesta sunt foarte utile in acest sens.

Pe langa beneficiile sale pentru sanatate, avocado mai este utilizat si in alte moduri. Prezent in diverse uleiuri si tratamente pentru par si piele, poate trata si preveni probleme dermatologice diverse. Este de asemenea parte componenta a numeroaselor diete si regimuri pentru slabit si are de asemenea si un efect de relaxare dat de substantele continute pentru membranele intestinului subtire, ajutand in acest fel si la procesul digestiv. Poate ca nu stiati toate aceste beneficii, insa acum, aflandu-le, nu ramane decat sa introduceti si acest fruct in regimul alimentar.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *