Te-ai intrebat de ce tantarii te ataca tocmai pe tine? Te-ai gandit de ce esti o tinta sigura? Si marea problema este ca unii nici nu se protejeaza intr-un fel impotriva asta insa nu au probleme. Cercetatorii au o explicatie clara pentru asta.

Stiai ca in primul rand doar femelele au nevoie de sangele uman pentru a putea face oua? Masculii nu inteapa pentru ca nu au nevoie de o astfel de sursa. Cauza este se pare legata de bacteriile de pe pielea unei persoane. Difera de la un caz la altul si asta face ca fiecare persoana sa emane un miros anume. Si cum gusturile nu se discuta se pare ca si in cazul tantarilor exista o placere pentru o anumita categorie de persoane.

Mai mult decat atat se pare ca tantarii sunt atrasi de acele persoane care emana tot mai mult CO2 adica dioxid de carbon. Este o explicatie pentru care cei mai „atacati” sunt adultii si nu cei mici. Regula este una simpla, cu cat se elimina mai mult dioxid de carbon cu atat tantarii sunt mai atrasi.

O alta categorie preferata pentru tantari sunt cei care fac sport. Motivul este din nou unul simplu si anume cei care transpira, cei care in urma efortului elimina mai multa transpiratie sunt de o savoare aparte pentru insecte. Chiar daca te vei stradui sa stopezi acest lucru sau sa acoperi mirosul tot nu vei putea tine la distanta tantarii.

Singura solutie pe care o avem este sa folosim acele produse speciale care sa ne protejeze. Sub forma de spray, cea mai simpla metoda ai scapat de probleme. Ideal ar fi sa alegi acele produse care nu au miros pentru a putea avea aceleasi obiceiuri de frumusete, sa folosesti parfumul tau si sa nu mirosi ca si cand ai iesit din dulapul bunicii.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *