apa

In anul 2005, CEO-ul Nestle, Peter Brabeck-Letmathe, a facut o declaratie uimitoare, sustinand ca oamenii nu ar trebui sa isi faca griji cu privire la anumite alimente, ca profiturile conteaza mai mult decat orice pe lumea asta, ca oamenii ar trebui sa lucreze mai mult decat o fac deja si ca oamenii nu au un drept normal la consum de apa.

Acest aviz, care este extrem, este reprezentat de organizatiile de tip ONG, care se lupta sa sustina ca apa este un drept public. „Acest lucru inseamna ca orice fiinta umana ar trebui sa aiba dreptul la apa, iar asta este o solutie extrema”- sustine acesta. Nestle a clarificat repede ca „Brabeck a argumentat ca oricine ar trebui sa aiba acces gratuit la apa de care oamenii au nevoie pentru baut si pentru canalizare. Cu toate acestea, el nu crede ca este corect ca unii oameni sa foloseasca apa in cantitati excesive, deoarece este o resursa pretioasa care se gaseste din ce in ce mai rar, iar unii o folosesc in scopuri neesentiale, fara a avea un cost asupra infrastructurii sale.”

In anul 2013, acesta a declarat catre The Guardian ca oamenii au dreptul la numai cinci litri de apa pe zi- care ar trebui folositi la hidratarea organismului, si 25 de litri utilizati pentru igiena minima personala. Aceasta cantitate de apa este responsabilitatea principala a fiecarui guvern de a pune la dispozitia fiecarui cetatean al acestei lumi, insa aceasta cantitate reprezinta 1,5% din totalul de apa care ar trebui utilizat de toti oamenii.

Declaratia din prezent a lui Peter Brabeck-Letmathe

In prezent, in 2015, acesta a declarat catre CNBC: „Nu cred ca tine de dreptul omului sa umpli o piscina cu apa. Nu cred ca este un drept uman sa speli masinile si nici nu cred ca este un drept uman sa uzi un teren de golf.” Nestle, compania care imparte convenabil dreptul la apa intre 1,5% si 98,5% pentru a justifica pretul sau, nu a facut nimic pentru mai mult de un miliard de oameni din intreaga lume – oameni care nu au acces la apa. In schimb, Nestle are un record dovedit de exploatare a fortei de munca, distrugerea mediului, angajari care nu se supun drepturilor omului in scopuri de a face profituri mari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *