apaapa

Apa se bea din plin pe parcurusul unei zile insa totul incepe inca de dimineata, pe stomacul gol caci pe timp de noapte pierzi de asemenea lichide. S-a creat insa o intreaga nebunie cu ceea ce inseamna modalitatea prin care sa te hidratezi si asta ajungi sa crezi sau nu anumite mituri. Iata cateva dintre acestea:

  1. Nu te rezuma doar la cateva de pahare de apa pe zi. Chiar daca asa se spune, ca ai nevoie de 8 pahare pe zi se prea poate ca tu sa ai alte nevoie ce depasesc aceasta cota. Si nu este nimic gresit caci fiecare in parte are un anume program astfel ca tine de anumite caracteristici personale.
  2. Prea multa apa strica. Asta pentru ca si excesul de apa poate dauna, in primul rand pentru ca duce la eliminarea a prea multe saruri. Si poti sa ajungi in acest punct chiar si fara sa iti dai seama cand bei prea multa o data. Indicat este sa bei cate un pahar pe ora ca si cand ai savura lichidul, pentru a permite organismului sa absoarba foarte bine apa.
  3. Prea putina apa duce la deshidratare si nu numai. Cand oferi prea putina apa organsimului se pare ca apare si retentia de apa. Ca si cand organsimul are o nevoie absoluta si disperata de apa cand ii oferi prea putina acesta va absorbi si retine lichidul.
  4. Nevoia de apa se cunoaste si cand vine vorba de tonusul pe care il ai la muschi. Fara apa muschii se lucreaza mai greu.
  5. Cafeaua te deshidrateaza. Ai motive sa crezi asta mai ales cand o bei cu zahar sau cand exagerezi cu cantitatile. Cafeaua este diuretica insa in egala masura ce are la baza? Apa. Conteaza sa bei cu masura si sa tii cont de actiunea acesteia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *