gradina japoneza

Cand vine vorba de amenajarea celor mai frumoase spatii, fie din interiorul orasului sau din exteriorul acestuia, ne gandim la parcuri si la zone de recreere, in care sa mergem sa ne bucuram de aerul curat, fara a fi poluat de noxele masinilor si in care sa ne cream propriile amintiri.

Planul de amenajare al unui spatiu verde

De cele mai multe ori un plan de amenajare al unui spatiu verde implica in primul rand o documentare minutioasa, astfel incat se identifica terenul care urmeaza a fi modificat, se intocmeste un plan de fezabilitate pentru a se observa daca locul in sine poate sustine o zona de agremet sau una de distractie, si in cele mai bune cazuri se obtin rezultate prielnice in ceea ce priveste structura terenului.

Cele mai multe proiecte care au in vedere amenajarea zonelor privesc cateva etape principale, precum proiectare, studii geologice, studii topografice, expertiza precum si amenajamente pastorale. Din acest punct de vedere este bine sa se apeleze la profesionisti in domeniu, precum cei regasiti si pe proiecttransilvania.ro, care va vin in ajutor cu cele mai inedite solutii.

Peisaj mirific intr-o gradina japoneza

O gradina nu are nevoie de nici o introducere, si, cu toate acestea, o gradina reprezinta o lume in sine, o camera cu mai multe nuante, care confera un sentiment de insorit si de vesel. O gradina este inteleasa ca un loc in care se imbina perfect armonia si confortul, la care se adauga si placerea estetica a frumosului.

Gradinile japoneze sunt acele gradini traditionale care creeaza peisaje in miniatura, incat primul lucru pe care il poti observa este simplicitatea acestui peisaj mirific. Intreaga zona este o pace linistitoare, in timp ce fluxul de apa si de verdeata te conduc spre o purificare a sufletului.

Gradinile japoneze sunt cunoscute pentru ca apreciaza elementele naturii, incat sa respecte regula de baza, si anume schimbarea. Cele mai multe locatii de acest gen calmeaza sufletul cu frumusetea lor atemporala si rupta de realitate.

Curtea casei se poate transforma intr-o gradina japoneza daca se iau in considerare unele aspecte ce tin de: elementele naturii si simbolistica acestora, prioritatea planificarii, asezarea rocilor si a pietrelor, liajul de frunze, imbinarea cu unele caracteristici de apa, completarea cu decoratii exterioare, si finalizand cu aspectul peisajului acestei gradini.

O gradina japoneza reflecta perfect un echilibru gasit in natura, in scopul de a recrea mediul natural, ce va imbina roci si pietre pentru a reliefa insulitele individuale, dealuri si munti. Cativa arbori si arbusti vor reprezenta natura in abundenta, incat o caracteristica de apa sa redea puritate, seninatate si flux de viata, ca parte a naturii.

Un pod de lemn sau de piatra va reprezenta nemurirea si va fi ca o evadare din paradis, ca o necesitate absoluta pentru o gradina japoneza. Scarile si cararile din interior vor reprezenta o calatorie a sufletului, iar felinarele sau artefactele religioase vor reprezenta elemente de cosmologie in stilul unei gradini Zen.

Expunerea unui mobilier vechi si autentic japonez poate face ca gradina sa arate autentica, sa se pastreze cat mai putin de minimalist, pentru ca nu iti doresti sa fii in gradina ca intr-un muzeu de artefacte. Este absolut in regula sa pui orice decoratiune sau sa lasi o parte a gradinii goala, in care sa te simti pregatit sa intri in starea Zen.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *