sistem imunitar

Corpul omenesc are un sistem natural de autoaparare prin care se protejeaza de agenti patogeni si alte cauze ale diverselor afectiuni. Acest sistem complex include celule, tesuturi, organe si produse ale acestora, precum anticorpi. Toate acestea formeaza in fapt sistemul imunitar al organismului. Un sistem imunitar puternic inseamna si o viata sanatoasa, putem sa ne intarim intr-un mod destul de simplu sistemul imunitar prin cateva ajutoare ale acestuia pe care le prezentam in continuare.

Exercitiile fizice sunt foarte importante pentru sanatate, in special pentru intarirea sistemului imunitar. Miscarea ajuta la mentinerea unei greutati corporale optime, mentine sub control nivelul colesterolului si imbunatateste de asemenea circulatia si sanatatea cardiovasculara. Activitatea fizica ajuta anticorpii sa actioneze mai rapid, sa ajunga intr-un mod mai eficient acolo unde este nevoie. Miscare nu inseamna insa neaparat antrenamente intense la sala, chiar si o plimbare zilnica de 30 de minute poate sa ajute foarte mult.

O dieta echilibrata este de asemenea cruciala pentru intarirea sistemului imunitar. Este aproape imposibil de identificat un singur aliment care sa fie suficient pentru a mentine un sistem imunitar sanatos. Trebuie realizat un mix de nutrienti in acest scop, iar acest lucru poate fi realizat doar printr-o dieta echilibrata. Trebuie sa existe in alimentatie surse de vitamina C, vitamina E, zinc, carotenoide, acizi grasi omega 3 si nu numai, toate acestea sunt adevarate ajutoare pentru sistemul imunitar.

Scapa de stres – poate ca acesta una din cele mai importante reguli cand vine vorba de puterea sistemului imunitar. Stresul este o problema cu care omenirea se confrunta tot mai mult in perioada actuala, exista numeroase afectiuni si deranjamente ale sanatatii care sunt declansate sau agravate de stres. Astfel, pe cat posibil este bine de evitat stresul.

Odihna este de asemenea foarte importanta pentru intarirea sistemului imunitar, la fel si consumul de apa, evitarea obiceiurilor nesanatoase precum fumatul sau consumul de alcool ori de alimente de tip junk-food. Pentru a intari sistemul imunitar, efectiv trebuie sa pastram un stil de viata sanatos.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *