infertilitatea masculina

infertilitatea masculinaInfertilitatea masculina este responsabila in 30-40% dintre cazurile de sterilitate conjugala, ceea ce dovedeste ca in cazul unei sterilitati trebuie sa fie supus investigatiilor si barbatul. In peste 80% din cazurile de sterilitate masculina, un protocol de exploatare serios va permite evidentierea unui factor etiologic precis, iar un tratament specific adaptat poate aduce sanse rezonabile de succes. Responsabilitatea masculina in cazul unei sterilitati este usor de recunoscut cu ajutorul unor examene simple, precum testul post-coital si spermograma.

Cauzele infertilitatii la barbati sunt variate si multiple. Unele din aceste cauze pot fi corectate si se poate trece peste aceasta problema.

Asadar este primordial ca si barbatii sa fie testati in privinta fertilitatii asa cum sunt testate si femeile. De esemenea, este important ca barbatii sa fie testati devreme referitor la algoritmul de diagnostic al infertilitatii de cuplu. Desi majoritatea barbatilor ar dori sa evite aceste teste datorita jenei create de procedura in sine, testarea initiala a barbatului poate scuti partenera de un sir lung de investigatii complexe si costisitoare. Acest lucru reprezinta o modalitate optima de a diagnostica rapid potentialele probleme

Factorul masculin este relativ frecvent depistat in ultimul timp, atat datorita unei ponderi semnificative in etiologia infertilitatii cuplului, cat si adresabilitatii mai mari si combaterii unor prejudecati.

Spermograma este investigatia standard pentru evaluarea partenerului masculin si este suficienta in cazul unui rezultat normal. O interpretare corecta trebuie sa estimeze atat caracteristicile lichidului seminal, concentratia si mobilitatea spermatozoizilor, cat si aspectele de morfologie ale acestora.

Organismul poate face o reactie imunologica fata de propria sperma. Cauzele pot fi traumele sau infectiile testiculare, varicoceii mari sau chirurgia testiculara. Uneori motivele nu pot fi determinate. Acesti anticorpi au efecte negative asupra fertilitatii masculine, desi motivul exact ramane neclar. Cel mai probabil, anticorpii actioneaza in mod negativ in mai multe puncte de-a lungul caii spre fertilizare. Ei ingreuneaza patrunderea spermei in mucoasa cervicala a partenerei si drumul lor in uter.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *