Este atat de usor sa apelezi la aerul conditionat cand caldura te loveste. Greu de suportat insa trebuie sa tinem cont de faptul ca aerul conditionat este cel care iti ofera confort doar de moment. Pe termen lung ajungi sa iti afectezi sanatatea mai mult decat ai crede.
Un gest banal sau cel putin aparent este cel care te pune in incurcatura. Asa ajungi sa exagerezi cu temperatura aerului si sa iti complici starea de sanatate. Iata cateva aspecte de care sa tii cont daca doresti sa te bazezi pe un astfel de aparat:
- Curata filtrele frecvent, de preferat de doua ori pe an. Aerul conditionat este refiltrat si recirculat numai cel din incapere astfel ca ai mai multe sanse sa iti multiplici virusii din casa si implicit sa racesti mai tare, mai des.
- Diferenta intre temperatura de interior si cea de exterior nu trebuie sa fie mai mare de 6 grade. Stabileste asta si nu exagera caci pentru organism este un soc sa faca trecerea de la rece la cald. Mai ales cand vine vorba de aerul conditionat din masina frecventele coborari si urcari in masina de la rece la cald si invers te vor afecta mai mult decat crezi.
- Nu sta in fata unui aparat de aer conditionat, in directia aerului.
Pentru cei care nu stiu aerul cu diferente foarte mari de la in mediu la altul duce la dilatarea vaselor si ca un risc suprem chiar si la posibilitatea de a face infarct. Stopul cardio respirator, accidentul vascular sunt de asemenea pe lista de riscuri astfel ca pe cat de mult ai dori sa te ajute aerul conditionat trebuie folosit inteligent si ocazional.
Si daca e sa tii cont de toate riscurile atunci nu este de neglijat nici sinuzita, migrenele sau chiar paralizia faciala sau cine stie ce boala a ochilor cum ar fi conjunctivita.