proteine-masa-musculara
Din ce in ce mai mult se vorbeste despre existenta sportului in viata noastra, incat acesta a ajuns sa fie cel mai impotant aspect al acesteia, pentru ca cu ajutorul sau ne eliberam de stres si ne mentinem activi, astfel incat sa putem fi pregatiti pentru o noua zi de munca.

Sportul elimina toxinele din organism

Prin sport organismul elimina toxinele acumulate in timpul zilei, astfel incat este necesat ca organismul sa fie foarte hidratat si in acelasi timp sa fie alimentat cu substante nutrivite, pentru buna functionare a organelor interne. Un corp frumos este un corp sanatos.

Se pare ca din ce in ce mai multi sportivi ajung sa ne reprezinte la diverse concursuri internationale, motiv pentru care acestia au nevoie de un surplus de proteine, pentru ca au si un regim alimentar  mult mai strict si sunt supusi zilnic antrenamentelor fizice.
Pentru majoritatea barbatilor, antrenamentele de diverse exercitii pot constitui un sport epuizant, incat reprezinta un mod regulat de a merge la sala de forta si de a-si obosi intreg fizicul si psihicul, incat uneori au nevoie de proteina masa musculara pentru a nu-si pierde din masa musculara si din greutate, in maniera incat sa nu se atrofieze muschii si sa isi piarda din elasticitate.

Proteinele sunt un supliment alimentar
Ce trebuie sa stie un sportiv, este ca aceste proteine nu se iau pe cont propriu, ci au nevoie de recomandare si prescrierea unui medic nutritionist pentru ca luate fara sfatul unui specialist, acestea pot avea diferite reactii adverse. Din acest aspect, suplimentul de proteine ajuta la reconstructia celulelor, a tesuturilor si a organelor in sine, pentru ca asigura transportul celor mai multe minerale si vitamine in sange si in intreg organismul.

Ideale pentru culturisti si sportivi, proteinele se regasesc in cereale, fructe si legume precum si in concentratii ale acestora, pentru o dezvoltare a masei musculare fara riscuri, dar care nu inlocuiesc mesele alimentare bogate in vitamine si minerale. Prezenta proteinelor in organism nu doar ca necesita exercitii fizice suplimentare, ci necesita si un regim alimentar specializat, o concentratie maxima si o stare psihica foarte buna, pentru ca doar in felul acesta sportivii au reusit sa obtina cele mai multe performante pe podiumurile internationale.
Din acest punct de vedere, este indicat ca sportivii sa nu faca abuz de aceste proteine si nici sa isi neglijeze sanatatea, pentru ca atunci complicatiile vor fi mai mari, iar tratamentul de recuperare mai lung, iar ei nu vor arata cum isi doresc, ci vor capata o forma disporoportionala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *